Företagsbesök, Ekbäckens Stuteri

Denna soliga morgon besöktes Ekbäcken utanför Valdemarsvik. Paret Johan och Renée är verksamma på flera områden, men den gemensamma faktorn för verksamheterna är deras passion; hästar.
.
Gården inrymmer både stall och hagar för lösdrift, ridhus och motionstekniska faciliteter. Man föder upp hästar, men en annan stor del av verksamheten handlar om hästar som kommer utifrån som behöver ridas in, hanteras eller kanske ridas till. Beläggningen har varit god de senaste åren och paret ser en ljus utveckling på området.
Renée är även en framgångsrik tävlingsryttare vilket innebär resor. Johan säljer produkter för ryttare och häst, vilket också kräver resor. Det blir många timmars arbete för att få allt att fungera men Renée försöker trots det även ge lektioner vid förfrågan om tidsutrymme finnes.
.
Det finns både större och mindre hästar på Ekbäcken. Johans mamma Inger föder upp Welsh Mountainponnyer och Johan och Renée hanterar mest större hästar. Vill du veta mer om Ekbäcken är du välkommen att besöka deras FB-sida: https://www.facebook.com/pg/ekbackenstuteri/ eller kontakta dem på telefon: 070-331 16 34
 
Varmt tack för idag och stort lycka till!