Besvärliga omständigheter kan bli nya möjligheter!

Vi vill nyttja rådande omständigheter och tillsammans med er marknadsföra de möjligheter som finns i vår kommun. Vi tror att människor i en utmanande period – där man undviker aktivitet – längtar efter att blicka framåt och planera för saker att göra. Vackra naturmiljöer och aktivitet utomhus utan trängsel borde vara en attraktiv faktor för många! Låt oss därför satsa på att locka hit besökare tillsammans.

Från kommunens sida lägger än mer kraft på marknadsföring nu. Vi vill därför be er om information om vad som gör era verksamheter unika och fina bilder för att bygga material som kan synas lokalt, i regionen och nationellt.

De medier vi satsar på är digitala; hemsidor, facebook (kampanjer), instagram (kampanjer) samt några få annonser i tryck. Vi har även den årliga Turistbroschyren som levereras denna månad som i år lyfter fram ännu mer aktiviteter och besökstips. Under april månad gör vi ett omtag på vår ”upplev”-sida. Den ska uppdateras och fräschas till.

Vi spinner vidare på trenden att HEMESTRA (semestra hemma) och på temat ”hamna i Valdemarsvik” vilket kan innefatta hela kommunens geografi och alla våra aktiviteter. Men vi satsar även på ”Ut och njut i Gryt” vilket mer spelar an till skärgården och det event som kan ses som en kickoff för säsongen under nationaldagshelgen. Lägg gärna till info där ni ser öppningar!

Bo:

 • Campingar och stugor
 • Hotell och andra boendemöjligheter
 • Ställplatser

Upplev:

 • Skärgård
 • Naturmiljöer
 • Kultur

Göra:

 • Paddla
 • Båtturer
 • Bada
 • Cykla
 • Vandra
 • Leka
 • Äta
 • Handla
 • Guidningar

Kanaler vi råder över:

 • Facebook: Valdemarsviks kommun, gästhamn Valdemarsvik, gästhamn Fyrudden, Hamnaivaldemarsvik, Näringsliv Valdemarsvik
 • Instagram: hamnaivaldemarsvik
 • Hemsidor: upplev.valdemarsvik.se (om ni saknar information här, meddela oss tack)

Vi hjälper även gärna till med informationsblad/affischer som ni kan sätta i pärm eller på anslagstavla i t.ex reception eller café/restaurang eller liknande. Om vi tillsammans visa på en mängd aktiviteter som finns här kanske våra gäster stannar lite längre. Det tjänar vi alla på😊 Bifogar ett exempel på infoblad här! 

Tacksamma för era inspel under vecka 14. Nu bygger vi möjligheter tillsammans!

Hälsningar

Malin Österström, näringsliv och Helena Karlsson, kommunikation och marknadsföring

Valdemarsviks Kommun