Feriejobb ( sommarjobb)

Situationen kring det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 påverkar många delar av samhället och tyvärr också sommarjobben. Regeringen har nu fattat beslut som vi vill informera det lokala näringslivet i Valdemarsvik.

För att underlätta för kommunerna att erbjuda unga människor ett jobb i sommar avsätter regeringen 180 miljoner kronor, vilket kan ge uppemot 20 000 ungdomar ett sommarjobb, säger statsministern.

I och med detta statliga stöd kommer vi i år erbjuda ungdomar födda 2002, 2003 och 2004 och folkbokförda i Valdemarsviks kommun, möjligheten till feriepraktik. Vi kan dock inte anordna kommunala feriejobb inom vård och omsorg, frita och barnomsorg med anledning av covid-19. Vad vi däremot vill – är att erbjuda er företagare dessa ungdomar. Sommarjobben är en viktig insats. I år är insatsen kanske ännu viktigare då många av de ungas sommaraktiviteter kanske är inställda.

Vill ni ta emot en feriearbetare?

Kommunen betalar endast för en plats per företag. Vi sköter all administration kring platserna och ni har givetvis möjlighet att vara med i urvalet av praktikanter. Lönen är 70 kr/timme under tre sommarveckor i max 90 timmar. Ni behöver inte erbjuda plats för flera praktikanter samtidigt utan kan själva planera för när det passar bäst för er verksamhet.

Låter detta intressant så vill vi att ni hör av er till oss senast den 14/6 Har ni frågor kring upplägget och behöver få mer information så kommer vi gärna ut till er och informerar.

Med förhoppningar om många positiva svar om feriepraktikplatser.

Mikael Jonsson, Utbildningssamordnare, 0123-19278, mikael.l.jonsson@valdemarsvik.se

Nora Blomberg, Arbetsmarknadskonsulent, 070-6014279, nora.blomberg@valdemarsvik.se