Från norra kajen till Gripband, Hamnkrogen och besöksnäringsnätverket

Dagen inleddes med en redovisning av marktekniska förutsättningar på norra kajen. Detta för att det finns intressenter som vill värna om det attraktiva områdets utveckling. Mer information kommer!
.
På förmiddagen träffade vi även paret Cizzie och Stefan Kemle som driver Gripband AB sedan 22 år tillbaka. Verksamheten har växt under åren, innovationer och kunder har tillkommit och man har därför byggt ut sina lokaler i omgångar. Under Corona-utmaningen ställde företaget om och tillverkade visir till vården i stor volym. Tack för idag familjen Kemle – en driftig entreprenörsfamilj med många idéer och mycket ork. Tack även för bra återkoppling kring förbättringspotential i vår verksamhet.
.
Lunchen intogs på Hamnkrogen Valdemarsvik, en restaurang vid kajkanten i centrala tätorten. Precis utanför ser man träbåtarna förtöjda och Valdemarsvikens blå vatten. Här har familjen Kahled Saleh varit verksamma sedan 2012 och sedan 2017 i nuvarande form. Familjen visar stolt att de fått mycket fin rating i olika sociala medier och de ser fram emot att fortsätta utveckla sin verksamhet i Valdemarsvik. Tack för besöket!
.
Färden fortsatte sedan till Grännäs för att träffa representanter från besöksnäringen. Diskussionerna handlade främst om vikten av funktionen kring turistinformation, en viktig del för besöksnäringens verksamheter. Mötet gav bra input att ta med tillbaka till kommunledning och politik. Tack Nina (Tyrni), Tor (Optikern, Vikarebo Gård) och Micke (Ekön).