Mattrender, specialkost och Coronas inverkan

I dag ökar önskemålen om specialkost vilket skapar utmaningar, men också möjligheter, för såväl kockar och restauratörer som för matföretagare, konferensanläggningar och offentliga kök. I detta seminarium ges både kunskap och inspiration ring både specialkost och mattrender. Ett särskilt fokus läggs även på Corona-pandemins påverkan på matkultur, konsumentens hemmamatlagande och restaurangernas materbjudande.

Richard Tellström är docent och matkulturhistoriker, och undersöker varför människan plockar samman en matkultur för sig, och varför ätandet förändras genom hennes levnad, åldrar och när hon flyttar sig över landet och i världen. Just nu arbetar han med restauranggästers dieter och specialkostönskemål, och hur gästernas krav på särskilda maträtter påverkar restaurangernas lönsamhet och kreativitet. Föreläsningen tar också upp vad olika parter i livsmedelskedjan mellan råvara och slutkonsument fokuserar på idag för att ta tillvara svenska mervärden och de aktuella mattrender som man förhåller sig till.

Målgruppen för föredraget är en blandad publik från producent till kock, dvs hela värdekedjan från producenten, handeln, besöksnäring, restauratören och konsumenten.

TID: lördag 17 oktober kl 13-14
PLATS: Webinarium + 50 pers på plats i Dackeskolan, Mjölby
ANMÄLAN: Anmäl dig här senast 5 oktober. Det är ett websänt seminarium, men vi tänker oss även en publik på plats på max 50 personer, så ange vid anmälan om du vill delta digitalt eller fysiskt. Först till kvarn gäller! En länk till webinariet skickas ut till alla anmälda på morgonen samma dag.

Richard Tellström arbetar idag som författare, föreläsare och är expert på Sveriges Lantbruksuniversitets plattform ”SLU Future Food”.

VARMT VÄLKOMMEN!