FÖRETAGSBESÖK

Grännäs Trähus AB
.
Sedan 1996 har man producerat bostäder i industriområdet på Grännäs. Sedan 1998 har dagens vVD Paul Johansson varit drivande i att följa utveckling och efterfrågan. Först producerades villor, men när den ekonomiska krisen var ett faktum 2008-2009 började man tänka om och såg senare en möjlighet i att bygga lägenheter som separata volymer som kunde sättas samman. Sedan 2014 ägs Grännäs Trähus av K2A med säte i Stockholm. Man har även en bolagsdel för samma typ av produktion i Gävle.
 
Tillväxtresan har varit stark. Paul började med få medarbetare lokalt här men idag har företaget ca 50 medarbetare i Valdemarsvik och ca 80 i Gävle. Utöver det sysselsätts ca 100 personer till som monterar volymerna ute i landet. Idag producerar man studentbostäder och hyresrätter som levereras till moderbolagets projekt runt om i Sverige. Det som levereras är en färdiginredd lägenhet men kaklade badrum, kök, garderober, belysning, trägolv och målade väggar. Dessa lägenhetsmoduler fraktas på lastbil och sätts samman på plats tillsammans med korridorer och trapphus (som också produceras av Grännäs Trähus) samt hiss. På plats kopplar man på vatten, el och sätter fasad. Det enda som behöver göras på plats inne i själva lägenheten när den väl levererats är att justera ventilationen. Om lägenheten har balkong levereras detta i samarbete med Rk-Teknik Balkongbyggarna i Gusum.
 
Företagets strategi är att utveckla “hållbarhet” och de är Svanenmärkta. Framtiden ser ljus ut och efterfrågan är god. Då bolaget växt kraftigt behövs mer resurser. Tidigare i år tillträdde Claes Ceder som VD och Paul mer utrymme att fokusera på utveckling inom produktion, material och teknik.
 
Grännäs Trähus söker nya medarbetare. Välkommen att kontakta dem: https://www.grannastrahus.se/jobba-hos-oss/