Kulturarvsdagen 6 maj 2021

Välkommen till vårens Kulturarvsdag med tema “Kulturföreningar som besöksmål – verktyg för utveckling”

Vårens Kulturarvsdag arrangeras den 6 maj 2021, av Östergötlands museum och Kulturarv Östergötland. Dagens tema är Kulturföreningar som besöksmål – verktyg för utveckling.
På grund av rådande omständigheter med coronapandemin anordnas Kulturarvsdagen digitalt, i webbinarieform. Föranmälan krävs. Anmäl dig senast 21 april för att få länken till webbinariet.

PROGRAM 6/5

• 09.00 – Välkomna och presentation av dagens program (10 min) Olof Hermelin, museichef Östergötlands museum
  • 09.10 – Vad händer på Östergötlands museum? – kort genomgång om museets pågående arbete (20 min)
  • 09.30 – ”Sveriges Hembygdsförbund – förstudie avseende hembygdsrörelsens förutsättningar för att stärka sin position i besöksnäringen” Johan Graffman, Företagsledning & Utveckling AB (40 min)
  • 10.10 – ”Industrimiljöer som attraktiva besöksmål”. Marie Östblom, styrelseledamot Svenska industriminnesföreningen. (30 min)
  • 10.40 – Ulrika Smith Svenstedt som jobbar som verksamhetschef på Riksidrottsförbundet SISU Östergötland för att dela med sig tankar hur idrottsrörelsen jobbar. (30 min)
  • 11.10 – Paneldiskussion, frågor från nätverket.
  • 11.40 – Sammanfattning och avslutning av dagen.

KONTAKT: Carola Sandgrim 013 – 23 03 12, carola.sandgrim@ostergotlandsmuseum.se
FÖRANMÄLAN: Föranmälan krävs. Anmäl dig här.
KOSTNAD: Gratis.
PLATS: Webinarium, länk fås vid anmälan.