Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingens uppdrag och tjänster

Arbetsförmedlingens uppdrag är numera tydligt koncentrerat till att hjälpa dig som arbetsgivare med ditt kompetensbehov. När de gör det ligger deras fokus på att hitta den kompetens du söker hos de personer som finns inskrivna hos dem och som har lägre konkurrensförmåga på arbetsmarknaden.

De kan ofta även tillmötesgå arbetsgivares kompetensbehov genom att bland annat skräddarsy en så kallad rekryteringsutbildning. Detta för att rusta en arbetssökande med den kompetens som behövs för att vara anställningsbar hos er. Här kan du läsa mer om rekryteringsutbildningar.

Hitta kandidater

Om du skulle ha ett brådskande anställningsbehov där erfarenhet och en kort startsträcka är prioriterat så rekommenderar de att ni söker kandidater på deras hemsida, alternativt annonserar på Platsbanken istället.

Här kan du även göra geografiska sökningar baserat på yrke och få förslag på vilken rekryteringsmetod som passar bäst för dig. Deras förslag grundar sig på statistik och prognoser som är dagsaktuella för arbetsmarknaden. På så sätt kan du bli mer effektiv i din rekryteringsprocess.

Här kan du bland annat hitta mer information om hur du kommer igång med att söka kandidater och skapa annonser online.

Stöd via hemsidan

Du kan också lära dig mer om rekrytering genom att delta på Arbetsförmedlingens webbinarier för arbetsgivare eller lyssna på vår arbetsgivarpodd.

För dig som vill spara tid när du ska anställa finns nu möjligheten att göra intervjuer via korta videosamtal på distans. Mer information om detta hittar du här.

Om du har fler frågor kan du kontakta Arbetsförmedlingen via telefonnummer 0771-508 508 eller via vår chat som du hittar här.